1. Skip to navigation
  2. Skip to content
  3. Skip to footer

Payment

edelsteenwater

  • Home
  • >
  • edelsteenwater

Mijn verhaal over edelsteenwater.

Veel mensen maken edelsteenwater met gepolijste stenen, volgens mij is dat niet goed het polijsten gebeurd met slijp en polijst poeders als je van deze stenen water trekt komen er kleine deeltjes slijpmiddelen in je water, als ik dergelijke stenen doorzaag zie ik altijd een waas van polijst spul in het koelwater, en dat drinken lijkt mij niet goed. Niet doen dus, wat dan ?

Je zou zeggen ruwe ongepolijste stenen, ook dat vind ik niks, omdat ruwe stenen altijd scherpe kanten hebben vooral kwartsen als je deze gaat gebruiken gaan de stenen door temperatuurs verschillen tijdens het in en uit het waterhalen uitzetten en krimpen vervolgens zou het kunnen dat er kleine stukjes afspringen, (denk maar aan een blikje als je die maar vaak heen en weer buigd dan breekt het) en die je bij het drinken naar binnen zou kunnen krijgen.Ik vind het link en zou het zelf niet doen. je zou met zeefjes en gaasjes kunnen werken maar dat komt de kwaliteit van het water niet ten goede.

We doen het als volgd, we hakken de stenen in stukjes van 1 a 2 cm en die doen we in een speciale trommel zonder polijst spullen alleen met water en die laten we een aantal weken rond draaien zodat de scherpe kanten van de stenen afslijten doordat ze omelkaar heen draaien. Dan hebben we geen polijst spul erin en ook geen scherpe kanten meer en zijn ze volgens mij prima geschikt om veilig edelsteenwater te maken.

Hoe maken we het water dat komt snel.

Vragen over dit kan je mij stellen op mijn e-mail ;  pbakker40@gmail.com 

Unique Digital